Duitse kakkerlak ( Blattella Germanica)

Overlast van de Duitse kakkerlak?

Van alle soorten ongedierte die u in huis kunt hebben, zijn kakkerlakken een van de vervelendste. De kruipende insecten planten zich snel voort, waardoor een paar kakkerlakken gemakkelijk een plaag kakkerlakken kunnen worden.

 

Waarom zijn kakkerlakken hinderlijk? 

Kakkerlakken zijn ongewenst omdat ze onder meer voedsel vervuilen en bacteriën en schimmelsporen kunnen overbrengen. De Duitse kakkerlak komt voor in centraal verwarmde gebouwen, levensmiddelen productiebedrijven en aan boord van schepen. Kakkerlakken verspreiden een onaangename geur en zijn door de grote aantallen waarin ze voor kunnen komen uitermate hinderlijk.

 

Hoe ziet de Duitse kakkerlak er uit?

Duitse kakkerlakken zijn lichtbruin van kleur. Deze kakkerlakken hebben twee duidelijke zwarte lengtestrepen op het borstschild, lange antennes, grote vleugels en zijn ca. 12 - 16 mm lang. De nimfen (jongere kakkerlakken) zijn 2 - 12 mm lang en ongevleugeld. Het eipakket van kakkerlakken is lichtbruin en ca. 8 mm lang.

 

Leefwijze van de Duitse kakkerlak

Kakkerlakken zijn lichtschuw en verbergen zich in donkere ruimten, naden en kieren van enige millimeters breed. De kakkerlakken voeden zich bij voorkeur met zoete, vochtige producten. Ze gedijen uitstekend bij temperaturen van ca. 20° - 30° C en voldoende vochtigheid. Onder deze omstandigheden duurt de totale ontwikkeling van kakkerlakken (van ei tot volwassen insect) ca. 2 maanden (ca. 25°C) of ca. 6 maanden bij lagere temperaturen (ca. 18°C).

 

Wering tegen de Duitse kakkerlak

Door een goede hygiëne en het attent zijn op de aanwezigheid van kakkerlakken in binnengebrachte goederen en producten kan men voorkomen dat kakkerlakken zich in objecten tot grote aantallen vermeerderen. Een goed uitgevoerde bestrijding van kakkerlakken kan de overlast dan wegnemen.

 

Bestrijding Duitse kakkerlak

  • We beginnen met een grondige inspectie en inventarisatie van de omgeving waar de kakkerlakken zich bevinden.
  • Vervolgens wordt er een bestrijdingsplan tegen de kakkerlakken opgesteld.
  • In overleg met gebruikers / bewoners van het gebouw worden afspraken gemaakt over tijdstip van actie.

Ter bestrijding van kakkerlakken worden door de overheid toegelaten middelen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Deze middelen mogen alleen, door ter zake deskundige bestrijdingstechnici, worden toegepast. Zuiveringsbedrijf van Loon maakt gebruik van een zogeheten kakkerlakken-bestrijdingsgel. Eventueel aanwezige personen en huisdieren kunnen dan in het object aanwezig blijven tijdens de uitvoering van de kakkerlakken bestrijding.

 

Wij helpen u kakkerlakken actief te bestrijden.

Afspraak maken

Heeft u ook last van ongedierte?

maak een afspraak