Vlieg (Musca Domestica)

Bestrijding

Elektrische vliegenvangers zullen grote aantallen vliegen vernietigen, mits ze op de goede plaats worden opgehangen. Regelmatig schoonmaken en het jaarlijks vervangen van de lampen van de vliegenvangers is nodig om een goede werking te waarborgen. Ook bekervormige vliegenvangers (buiten) zullen vliegen wegvangen. Wij kunnen u advies geven over de plaatsing van vliegenvangers maar ook over andere methoden om vliegen te bestrijden.

Uiterlijk

Volwassen vliegen zijn 7-8 mm lang met een grijskleurig gestreept borststuk en een achterlijf, waarvan de achterkant geelkleurig is. De larven (maden) van vliegen zijn witblauw, pootloos en ca. 10 mm lang. De poppen zijn bruinzwarte tonnetjes, waaruit volwassen vliegen zich naar buiten wringen. De ontwikkelingsduur van vliegen bedraagt ca. 1-3 weken, afhankelijk van de temperatuur.

Leefwijze

Kamervliegen komen zeer algemeen voor. Met name in de agrarische gebieden met intensieve veehouderij kunnen grote aantallen kamervliegen voorkomen. Vliegen zijn altijd op zoek naar aantrekkelijk voedsel (suikers, mestlagen, composthopen, enz.). Vliegen zijn in staat micro-organismen over te brengen, voedsel te bevuilen en ook ramen en geverfde oppervlakken met uitwerpselen te bevuilen. Vliegen nemen voedsel tot zich met behulp van een sponsvormig monddeel. Ze komen op licht af, zoeken voedsel en beschutting, waardoor ze gebouwen binnen komen om deze daarna weer te verlaten.

Algemene Informatie

Er zijn vele soorten vliegen, die vooral buiten actief zijn en waarvan een beperkt aantal soorten in gebouwen terecht kan komen. Deze soorten vinden ontwikkelingsbronnen in gebouwen of komen daar overwinteren. Vliegen behoren tot de orde van de tweevleugeligen (Diptera) en zijn voorzien van 1 paar vliezige vleugels. Vliegen zijn voornamelijk ongewenst omdat ze ziektekiemen kunnen overbrengen en/of overlast bezorgen.

Wering

Horren, lintgordijnen, e.d. worden vaak toegepast om vliegen buiten te houden. Hygiƫne in en rond gebouwen draagt er toe bij dat vliegen niet (meer) worden aangetrokken. Afvalcontainers, e.d. svp gesloten (en schoon) houden.

Afspraak maken

Heeft u ook last van ongedierte?

maak een afspraak