Zwarte Rat (Rattus Rattus)

Bestrijding

Heeft u last van zwarte ratten? Zuiveringsbedrijf van Loon is gespecialiseerd in de bestrijding van zwarte ratten.

Uiterlijk

Zwarte ratten zijn blauwgrijs tot zwart van kleur. De buik is lichter van kleur, tot aan geelwit toe. Kleurvariƫteiten komen voor (Alexandrijnse rat). Zwarte ratten zijn slank gebouwd, met een vrij spitse snuit en grote ogen en oren. De staart is duidelijk langer (20 - 25 cm) dan het lichaam (15 - 23 cm). Het gewicht van volwassen exemplaren is gemiddeld 150 - 250 gram.

Leefwijze

Zwarte ratten komen nog vrij algemeen voor. Het zijn uitstekende klimmers, waardoor men hen veelal hoog in gebouwen aantreft. Zij voeden zich met vele producten, met een voorkeur voor granen, zaden en vruchten. De ontwikkeling van deze dieren is vrij snel; de vrouwtjes zijn na ca. 3 maanden geslachtsrijp en kunnen in een periode van 2 jaar ca. 10 worpen van 6 - 10 jongen voortbrengen. De gemiddelde levensduur van zwarte ratten is ca. 2 jaar.

Algemene Informatie

Zwarte ratten zijn al vele eeuwen in ons land aanwezig. Zo waren zij in de Middeleeuwen overbrengers van de pest. Deze ratten komen voornamelijk voor in gebouwen, in dierverblijfplaatsen, aan boord van schepen en in de havengebieden. Ze vervuilen en beschadigen voorraden en materialen.

Wering

Door goede bouwkundige voorzieningen, zoals goed sluitende deuren, smalle ventilatieopeningen, enz. kan men ratten buiten houden. Ook een goede hygiƫne (opslag en verwijdering van afval, nette opslag van producten, periodiek schoonmaken van ruimten, e.d.) is van belang om de aanwezigheid van deze knaagdieren tegen te gaan.

Afspraak maken

Heeft u ook last van ongedierte?

maak een afspraak