Bruine Ratten (Rattus Norvegicus)

Bestrijding

Wij zullen op strategisch gekozen locaties lokaas depots inrichten. De knaagdier bestrijdingsmiddelen (rodenticiden) die wij gebruiken voor de bestrijding van ratten, zijn door het College Toelating Bestrijdingsmiddelen goedgekeurd. Na gemiddeld 14 à 21 dagen is uw omgeving (afhankelijk van de overlast) ontdaan van ratten. Zuiveringsbedrijf van Loon kan u als geen ander helpen met het actief bestrijden van ratten. Wacht dus niet langer en neem contact met ons op!

Uiterlijk

Bruine ratten of rioolratten hebben over het algemeen een grijsbruine of rossige vacht. Er is echter een grote variatie in kleuren tot wit aan toe. Ratten zijn stevig gebouwd en hebben een vrij stompe snuit, een dichte vacht en duidelijk zichtbare oren. De vrijwel onbehaarde dikke staart van ratten (ca. 20 cm) is korter dan het lichaam (ca 25 - 30 cm). Het gewicht van een volwassen bruine rat is gemiddeld 400 - 500 gram.

Leefwijze

Bruine ratten komen zeer algemeen voor. Ratten zijn goede zwemmers en gravers en voelen zich thuis in riolen, op stortplaatsen, in en om maïsvelden enz. Bruine ratten zijn alleseters en zijn daarom overal te vinden waar een groot voedselaanbod is, en bij voorkeur in een vochtige omgeving. De ontwikkeling van bruine ratten is vrij snel; de vrouwtjes zijn na ca. 3 maanden geslachtsrijp en kunnen tot wel 15 worpen van 5 - 10 jongen ter wereld brengen. De gemiddelde levensduur van ratten in het veld is ongeveer 1 jaar./p>

Algemene Informatie

De bruine ratten geven er de voorkeur aan om zich in de directe nabijheid van de mens en zijn gebouwen, voorraden en afval op te houden. In waterrijke gebieden kunnen ratten overbrenger zijn van de ziekte van Weil en ook in de intensieve veehouderij kunnen ze diverse ziekten overbrengen. Ratten vervuilen en beschadigen voorraden en kunnen door hun knaagdrift (o.m. aan kabels) kortsluiting veroorzaken.

Wering

Door goede bouwkundige voorzieningen, zoals goed sluitende deuren, smalle ventilatieroosters enz., kan men ratten buiten houden. Ook een goede hygiëne (opslag en verwijderen van afval, nette opslag van producten, periodiek schoonmaken van ruimten, e.d.) is van belang om de aanwezigheid van ratten tegen te gaan.

Afspraak maken

Heeft u ook last van ongedierte?

maak een afspraak