Tabakkever (Lasioderma Serricorne F.)

Uiterlijk

Tabakkevers zijn ca. 2-4 mm. lang, licht behaard en roodbruin van kleur. Deze kevers hebben een gedrongen bouw en de kop is bedekt met een opvallend schild. Larven van Tabakkevers zijn ca. 3-4 mm. lang en hebben drie paar poten, zijn wit van kleur en dicht behaard.

Leefwijze

Tabakkevers zijn lichtschuw en verbergen zich in opgeslagen producten, of in de naden en kieren van deze opslagruimten. Tabakkevers kunnen uitstekend vliegen. Volwassen tabakkevers eten niet. De larven van tabakkevers daarentegen eten het liefst tabak of tabaksproducten maar ook allerlei andere droge plantaardige producten zoals grondnoten en cacaobonen. Bij een optimale temperatuur van ca. 30 ° C. bedraagt de ontwikkelingsduur van tabakkevers ongeveer één maand, onder de 15 ° C. staat vrijwel iedere ontwikkeling stil.

Algemene Informatie

Tabakkevers leven voornamelijk in (sub)tropische landen. Door het verschepen van goederen uit deze landen verspreidt deze keversoort zich ook naar minder aantrekkelijke gebieden. De schade aan materialen zoals tabak, sigaretten en sigaren worden veroorzaakt door larven van tabakkevers Deze larven boren gangen in het materiaal.

Wering

Alle binnenkomende partijen dienen grondig gecontroleerd te worden op de aanwezigheid van tabakkevers. Door de goederen in geconditioneerde ruimtes op te slaan zal de kans op een besmetting vrijwel nihil zijn. Signaleren van tabakkevers kan eenvoudig plaatsvinden door het preventief plaatsen van feromoonvallen voor tabakkevers.

Afspraak maken

Heeft u ook last van ongedierte?

maak een afspraak